pátek 6. prosince 2013

SOSATH

V chovatelské a jezdecké rodině Sosath mají jistě důvod ohlížet se za minulým rokem s radostí. Hřebčín, který v loňském roce navázal spolupráci s českým Mustangem, a který zde měl dva hřebce 1873 Concreto a 1874 Ludwig von Bayern, se na podzim zúčastnil všech důležitých körungů a zkoušek výkonnosti.

Především potomstvo po jejich hřebcích v poslední době dosáhlo výrazných sportovních úspěchů, když Daniel Deusser vyhrál s Evita van de Veldbalie vnučkou po Landor S finále pro nejlepších 10 jezdců světového žebříčku. Evita je po hřebci Wandor van de Mispelaere, který se přímým synem Landora S. (po stejném otci je i plemeník působící v zemském hřebčinci Tlumačov 1450 Wandor Gigolo). Wandor
Dalšího úspěšného zástupce Landora sedlá a prezentuje i britská jezdkyně významného jména Ellen Whitaker Lando III., s kterým vyhrála GP v Budapešti (pro zajímavost jedná se o valacha, jehož chovatelem je známý koňský fotograf Bernd Eylers).
   
Landor S

Novým přírůstkem podzimu se stal mladý hřebeček Florenzi (Florencio-Sandro Hit-Donnerhall), kterého stáj úspěšně vydražila na aukci oldenburských hřebců za 100.000 Euro. Bohužel hřebce, kterého měla stáj Sosath na tomto körungu Lordanos-Carthago-Zeus nakonec komise nevybrala a hřebec po Cador pro zranění nebyl předveden. Na druhé straně mladý čtyřletý plemeník Antango (Ampére-Jazz) zaujal svým prvním ročníkem hříbat natolik, že mu oldenburský svaz udělil 1c hlavní prémii. Na aukci oldenburských hřebců, která vždy následuje po každém körungu, se hřebec po Quaterback-Latimer-Rubinstein stal prvním rezervním vítězem, a byl vydražen za 220.000 Euro. Körováni byli potomci synů Ampére, Rock Forever a Stedinger, ze skokových hřebců pak hřebeček po Quality.     
Na vestfálském körungu byli úspěšní potomci drezurních hřebců po Ampére, Rock Forever a Stedinger. Ze skokových hřebců byli körováni synové po Levisson, Lordanos a Quaid (tohoto hřebce má Sosath nabídce výměnou od stáje Mustang). Nesmím opomenout skutečnost, že právě hřebec po Rock Forever-Florencio I. se stal vítězným hřebcem vestfálského körungu.
 
Rock Forever
Hřebčinec Sosath má také nějaké zástupce v nedokončených HLP(výkonnostní zkoušky hřebců) v 70-ti a 30-ti denních testech. Hned jak budou známi výsledky, budu o nich informovat.
I této chovatelské rodině bych chtěla popřát do nového roku 2014 jen to nejlepší a ať jim koně jdou J

Žádné komentáře:

Okomentovat