středa 4. prosince 2013

Podzimní koňo žně :-)

Následující příspěvky bych mohla nazvat:

Co nového ve známých chovatelských domech?“

Podzim bývá každoročně velmi činorodým obdobím. A to nejen v chovatelově zápisníku. Mnozí z těch nás „malých“ chovatelů obhlíží nové mladé nadějné tatínky pro naše klisny při různých körunzích, a 70-ti či 30-ti denních testech. Sportovci a majitelé sportovních koní a stájí zase bilancují minulou sezonu, a kupují či prodávají sportovní koně. Někdy dochází přímo k rošádám, když mnozí majitelé mění jezdce, když své miláčky dávají k ježdění jezdcům zvučných jmen, nebo naopak jim je berou, a dávají je obyčejným jezdcům, kteří si jich budou dle jejich názoru více vážit. Velkochovatelé, majitelé připouštěcích stanic a hřebčinců se chlubí úspěchy potomků svých hřebců, které mají k dispozici na stanici, a s pýchou představují mladé körované hřebečky, které nakoupili v aukcích jednotlivých svazů.

Podíváme se tedy do zemských hřebčinců, jako jsou Zemský hřebčinec Celle a Redefin Zemský hřebčinec Warendorf a Marbach, koukneme co se nového vaří v takových chovatelských rodinách jako je Sprehe, Böckmann, Sosath, Klatte. Co je nového ve sportovních stájích Beerbaum, Whitaker, Ahlmann, nebo se podíváme k Teamu Nijhof, VDL či Eurocommerce. A nevynechám ani novinky z holštýnského, vestfálského či oldenburského svazu.

Vše více méně se zaměřím na přesuny a nákupy sportovních koní a hřebců pro potřeby chovatelů J
Když už jsem se zmínila i o 70-ti denních testech či 30-ti denních testech, podívám se i na ně. Chovatelům přinesu zprávy o výsledku zajímavých či známých hřebců.

Žádné komentáře:

Okomentovat