čtvrtek 5. prosince 2013

SPREHE

Sezonu roku 2013 určitě může za velmi úspěšnou považovat Gestüt Sprehe, a to jak chovatelskou, tak bezesporu i sportovní.

Kristina Sprehe získala na ME Herning zlatou týmovou medaili v drezuře, když předvedla vynikající výkon s hanoverským plemeníkem Desperados FRH (De Niro-Wolkenstein II.-Matcho AA). Josef Jonas Sprehe skončil na mistrovství Německa mladých jezdců na třetím místě a Jan Sprehe zabodoval na obsazeném mezinárodním meetingu Munich Indoors, kde ve velké ceně (160cm) obsadil s Areno 9-té místo, a to v těžkém poli startujících.


Na mnoha podzimních körunzích se dařilo potomkům hřebců, které má hřebčín ve své nabídce. V Mecklenburgu zvítězil drezurní potomek hřebce Christ. Oba potomci hřebce Desperados FRH byli körováni, také potomek po Destano byl körován a ze sekce skokanů pozitivní výsledek slyšeli mladíčci po plemenících Lantino a Quidam´s Rubin.  Na körungu v Zweibrücken dokonce vyhrál hřebec v majetku hřebčína a navíc po hřebci z nabídky hřebčína. Zářivým vítězem se stal syn po Swarowski-Lauries Crusador xx-World Cup I. Další mladíček po Destano byl körován. Velký úspěch zaznamenali Sprehe na körungu v Oldenburgu. Hřebec po Calico-Pilox-Furioso II. Jana Sprehe nejenže byl körován, ale také obdržel od komise 1c prémii. Dále byl körován ve stejný den i syn po Stakkato Gold-Calvin-Leuthen z chovu Alberta Sprehe.  Na vestfálském körungu v Münster-Handorf byli odkörováni tři potomci jejich hřebců. Z drezurních hřebců to byl potomek po Desperados FRH(jen pro zajímavost chovatelem tohoto hřebce Desperados-Donnerhall-Pik Bube I. není nikdo menší než trenér FC Bayern Mnichov), Destano a Boston.

Quidam´s Rubin


Ani plemenní hřebci, které má hřebčín buď vlastní nebo je má v nabídce neudělali ostudu při výkonnostních zkouškách hřebců (HLP). Protože všechny 70-ti nebo 30-ti denní testy nejsou u konce a ještě probíhají, nebudu rozpitvávat všechny, ale za zmínku jen stojí vítězství drezurního hřebce trakénského původu Millennium (Easy Game-Ravel-Consul), který se prosadil v těžké konkurenci 37 hřebců a suverénně zvítězil v Neustat/Dosse.
V 70-ti denním testu ve Schlickau zase vyhrál skokový hřebec Cola Zero (Cola-Quidam´s Rubin-Quattro B), který již dokázal své vynikající předpoklady v 30-ti denním testu, který také vyhrál. Za skok ve volnosti obdržel známku 10,0 a skončil se skokových indexem 140. Skokový hřebec a vítěz körungu roku 2012 Coupie (Coupe de Coeur-Cornet Obolensky-Flaming xx) absolvoval 30-ti denní test, a i zde dokázal vyhrát. I on za skokové vlohy dostal ideální známku 10,0 a jeho skokový index je 138. Jen pro zajímavost tento hřebec získal nejvyšší známku 10,0 i za charakter. 
  
Millennium

Coupie

Do nového roku 2014 tedy popřejme domu Sprehe mnoho sportovních a chovatelských úspěchů, a ať jim koně jdou!

Celé pedigree tučně vytištěných hřebců najdete zde.
Plemeníci Sprehe

Žádné komentáře:

Okomentovat