sobota 7. prosince 2013

BOCKMANN

Sportovní úspěchy, chovatelské úspěchy a jedna svatba J. I tak by se dal definovat rok 2013 u rodiny Böckmann.

Sportovní snažení mladé Leonie Böckmann přineslo své plody, a její pony hřebec Magic Cornflakes se pod jejím vedením stal spolkovým šampionem. O pár měsíců později dokázala vyhrát s Fort Lauderdale malou cenu GP pony v Damme, a společně bodovali také na CSIP Neumünster.
Velký kolega, hanoverský hřebec Semper Fi se stal letos finalistou německého spolkového šampionátu, a svůj skvělý výkon ještě znásobil, když se dokázal probojovat do světového finále mladých koní v belgickém Lanakenu.

Semper Fi

Celkem 10 mladých aspirantů na plemeníky, bylo odkörováno na nejvýznamnějších místech Německa, a tito aspiranti mají všichni svůj původ v hřebcích, které jsou buď v majetku stáje Böckmann nebo je mají v nabídce. Hannoverský svaz köroval celkem 4 potomky, a to dva po Fidertanz, jeden z nich dokonce obdržel prémii, a dva po Floriscount, také jeden z nich obdržel prémii. Svaz v Mecklenburgu köroval hřebečka po Floriscount a skokového hřebečka po Lord Pezi. Podobné to bylo i v Oldenburgu, když povolení obdrželi dva hřebečci po Fidertanz a jeden po Lord Pezi. Ve vestfálsku pak zabodoval hřebec po Fidertanz, který navíc obdržel prémii.

A protože je potřeba neustále držet krok s dobou, zakoupila stáj Böckmann na hanoverské aukci hřebců, která následuje po každém körungu velmi krásného a nadějného prémiovaného hřebečka po Diamond Hit-Lauries Cruador xx, který zaujal komisi pohybovým nadáním a vyrovnanými základními chody. K tomu je nutno ještě přičíst ladnost, se kterou se hřebec prezentoval. Dlouho se spekulovalo o jeho jméně, a nakonec dostal jméno Danzador, což španělsky znamená „tanečník.“ Další mladou hvězdou, která se nastěhuje do plemenného boxu k Böckmannům je v oldenburgu körovaný krasavec po Totilas-Krack C-Ferro. Tento hřebec přesvědčil komisi svým dobrým typem a především výborným pohybem. Hřebec je sice v majetku známé Bernadette Brune z Monaka, ale s do budoucna se počítá především s jeho kariérou právě ve stáji Böckmann. Za zmínku stojí, že z rodiny tohoto hřebce pochází i hřebec Negro, který je otcem úřadujícího nejlepšího drezurního koně světa Valegro.
nový mladý plemeník po Totilas
Má-li stáj Böckmann nějaké talenty na HLP, tedy v 70-ti či 30-ti denních testech, budu o tom informovat v souhrnu, a to poté, co všechny probíhající testu budou dokončeny.

Zde uvádím odkaz na jejich plemenné hřebce
Co popřát do nového roku 2014, snad ještě více úspěchů, a ať jim koně jdou! J

Žádné komentáře:

Okomentovat