sobota 30. listopadu 2013

Westfálský NRW korung

Ve dnech 25.-27.11.2013 se konal Vestfálský körung, výběr hřebců do plemenitby ročníku 2011. Výběru se zúčastnilo 75 mladých hřebců ročníku 2011. Z toho více než polovina, ato 46 hřebců bylo vybráno a 15 hřebů bylo navíc odměněno prémií.  

Vítězem se stal hnědák po Rock Forever I.- Florencio I. Dalo by se říci, že vítěz to nebyl jednoznačný pro každého, když miláčkem publika se stal první rezervní vítěz Vitalis-Fürst Piccolo, který se také stal nejdražším koněm aukce a za 360.000 Euro odešel do USA. Druhým rezervním vítězem se stal KWPN hřebec po Amazing Star-San Remo, který také od prvního dne na sebe přitahoval obdivné pohledy. Tento hřebec nebyl na prodej a dostane plemenný box u L. Beerbauma v Riesenbecku.

Ale vrátím se k vítězi. Tento hřebec bodoval vynikajícím exteriérem, velmi dobrým pohybem a základními chody, přičemž nejvíce v kroku a klusu bodoval. Na následné aukci byl vydražen za 300.000 Euro a zůstává v Německu, když odejde do drezurního centra Lodbergen.  


Titul nejlepšího skokového hřebce si odnesl syn po Balous Bellini-Cornet Obolensky-Power. Tento sportovní hnědák přesvědčil komisi nejen ve skoku ve volnosti, ale také svým perfektním exteriérem. Vítězný hřebec nebyl na prodej, a tak se nejdražším skokovým hřebcem stal hnědák po Baloubet du Rouet-Weinberg, za kterého kupec z vestfálska zaplatil rovných 300.000 Euro. Tento kůň zaujal trochu negativně především svým chováním, nad skokem ale uměl překvapit a přesvědčit. V budoucnu bude stál u L. Beerbauma v Riesenbecku.

Zde je přehled körovaných mladých hřebečků.

Protože někteří z otců körovaných mladíčků se mohou jevit české chovatelské veřejnosti jako méně známí, dovoluji si je jen v krátkosti představit.

á Lee Spring Power, westf., hn., nar. 2007, 1,70m


Argentinus
Argentan
Absatz
v. Abglanz
St.Pr.St. Worms
v. Wohlan
St.Pr.St. Dorle
Duden II
v. Duellant
Winterrose
v. Wirbel II
St.Pr.St. Coralie
Cornet Obolensky
Clinton
v. Corrado I
Rabanna v. Closterveld
v. Heartbreaker
Verb.Pr.St. Comtesse
Contender
v. Calypso II
Verb.Pr.St. Pia
v. Pit I


Alvarino, holšt., hn., nar.2005, 165cm
(Acodetto – Caretino – Carthago)

Cordynox, west., hn., nar. 2007, 171cm
(Cornado I. – Polydor – Paradox I.)

Peking, west., ryz., nar. 2001, 167cm
(Polytraum – Paradox I. – Gottschalk)

Polansky, west., hn., nar. 2007, 170cm
(Pontifex – Cornet Obolensky – Larry)

Zirocco Blue, KWPN, šiml, nar. 2004, 168cm
znám také pod sportovním jménem Quamikase des Forets





Couperus
Naturel
 
 
Warina
Mr. Blue
Acarla
Imperial
 
 
Picarla
 
Voltaire
Furioso II
Licorne des Forets
 
Gogo Moeve
 
Gekas des Forets
Le to de Semilly SF
 
 
Rapsodie II







Žádné komentáře:

Okomentovat