pátek 10. ledna 2014

Předváděčky hřebců

Mnozí majitelé a držitelé hřebců budou své svěřence prezentovat na předváděcích akcích. Každý dobrý chovatel by měl hřebce, kterého chce pustit na svou  klisnu vidět v reálu na živo. Podívat se na jeho exteriér a také má možnost posoudit jeho povahové vlastnosti, neboť již při takové předváděcí akci si lze udělat o povaze hřebce dobrý obrázek.  

1.2.2014 se bude prezentovat ve Vechtě hřebčín Sprehe. Zájemci se mohou vydat na tuto přehlídku organizovaným zájezdem, který přímo Sprehe pořádá. Co uvidíme? Kromě starších hřebců, jistě především ty nové mladé posily. A také se jistě pochlubí hřebci, kteří byli velmi úspěšní v 70ti a 30ti denních testech. Především myslím zazáří mladý hnědák Cola Zero (Cola – Quidam´s Rubin – Quatro B). Tento pětiletý mladík byl rezervním vítězem na OS körungu ve Vechtě v roce 2010, v roce 2011 vítězně absolvoval 30ti denní test, když získal 3x plnou známku 10,0 a celková skoková známka byla 9,30. Na základě jeho vynikajících výkonů ve skokových zkouškách a na základě jeho prvního potomstva mu byla udělena hlavní Ib prémie. V letošním roce svoje kvality potvrdil, když lehce a suverénně zvítězil v 70-ti denním testu, kde za skokové kvality ve volnosti získal ideální známku 10,0 za povahu 8,63, cval 8,00, skokové vlohy 9,50 a za terénní zkoušku 8,38, což mu celkem vyneslo skokový index 140 (uahh).
V případě Vašeho zájmu kontaktujte Karla Lacinu na tel. č. 728436100 nebo emailem k.lacina@sprehe.de  
Cola Zero

Ve dnech 22.2. a 1.3.2014 připravila stanice hřebců ERC Mnětice předváděcí dny hřebců, které bude mít k dispozici v připouštěcí sezoně 2014. Už se těším a doufám, že kromě loňských hřebců uvidíme i nějakou zahraniční novinku. Předváděčky začnou vždy ve 12 hodin, a kolekci hřebců se dozvíme na přelomu ledna a února. Kdo má zájem, může požádat o bezplatné zaslání tištěného katalogu. 

O dalších akcích Vás budu informovat. Především chovatelé napjatě čekají na vyjádření stáje Mustang, kde v poslední době došlo ke změnám, prodejům a nákupům. Určitě i tato stanice plemenných hřebců má co nabídnout.  

Žádné komentáře:

Okomentovat