pondělí 11. listopadu 2013

Oldenburský korung se blíží

A protože je prostě podzim, tak s těmi körungy se roztrhnul pytel. Každý svaz, který něco znamená nebo něco znamenat chce v období říjen – listopad vybírá mladě hřebce do plemenitby.
A tak z těch významnějších svazů nám zbývá už jen Oldenburský a Vestfálský. Dřívější datum má ten körung oldenburský, tak se pojďme podívat, co bude ve dnech 20.-23.11.2013 chovatele a příznivce oldenburského svazu čekat.

V těchto dnech se představí 35 skokových a 39 drezurních hřebců. U drezurních hřebců je nejvíce zastoupena F-linie. Představí se 3 potomci po Fidertanz, tři potomci po Fürst Romancier a tři hřebečci po Fürstenball. Ani drezurní D-linie nepřijde zkrátka, když uvidíme tři potomky po hřebci Dante Weltino. S napětím se také čeká na jednoho zástupce po Totilas – Krack C – Ferro. 

Totilas-Krack C-Ferro
U skokového lotu se trochu zastavím. Nejvíce zastoupených potomků má hřebec Cassall po třech, stejně jako Diarado. S napětím budeme sledovat a držet palce českému chovateli panu Kuzďasovi, který zde bude předvádět hřebce pod katalogovým číslem 33, hnědáka po Quality – Landor S – Ramiro.
Quality-Landor S-Ramiro

Jsem také zvědavá na hřebce, které jsou v majetku hřebčince Sosath, velmi známé chovatelské rodiny, která spolupracuje v současné době se stájí Mustang. Jedná se o katalogové č. 2  Cador – Quick Star – Acorado I. a č. 32 Lordanos – Carthago – Zeus.  

Cador-Quick Star-Acorado I.


Lordanos-Carthago-Zeus
Mně osobně se moc líbili už na předvýběru hřebci s katalogovým číslem 20 Cornado I. – Chacco Blue – Lancer III. a s číslem 23 šimlík po Cornet´s Stern – Canvado Z – Grannus.  Už brzy se rozhodne a o výsledku budu ihned informovat.

     

Žádné komentáře:

Okomentovat