neděle 13. října 2013

ACOMET

V roce 2009 jsem ho viděla v Bratislavě na Poháru národů, a byla to láska na první pohled. Charismatický hnědák, tam startoval za Švýcarsko a se svým jezdcem Theo Muff absolvoval obě kola Poháru národů čistě. A jak! (och, och) S perfektním tahem dopředu, prostorným cvalem, vynikajícím skokem a stále na nohách. Jak lehce vypadal v jeho provedení parkur na té nejtěžší úrovni „TT“.


Acomet
nar. 12.4.2000, rhein., hn., 165cm

Arpeggio
Accord II
Ahorn Z
Ribecka
Perle
Power
Schalmei
Patrona
Pilot
Pilatus
Gratia
Furiosa
Furioso II
Sarata


Otec Arpeggio byl rezervním vítězem NRW körungu roku 1997 v Monster-Handorf. Jako plemeník přesvědčil chovným hodnocením svých potomků, když chovný drezurní index potomstva činí 127 a skokový 135 bodů. Své vlohy tedy předává s více než 90% jistotou. Arpeggio je významným Warendorfským plemeníkem, a do chovu dal již 9 körovaných synů a mnoho státně prémiovaných klisen. Také mezi top sportovci nejdeme jeho potomstvo (jako např. All Inclusive NRW/L.Beerbaum, Acomet/T.Muff, Allerdigs/M.Kutscher a další).

Arpeggio

Otec matky Pilot byl jedním z nejvýznamnějších skokových producentů minulého století, který významně ovlivnil především vestfálský chov. Proto mu byl v roce 2005 postaven před sídlem svazu v Műnste-Handorf pomník.
  
Pilot

Acomet absolvoval své výkonnostní zkoušky v roce 2003 v Gera a jako mladý se ukázal vítězně v mnoha skokových soutěžích, a umístnil se i na spolkovém šampionátu. Pod jezdcem H.Wulschner začal být Acomet také úspěšný v těžkých skákáních a v roce 2008 byl zakoupen dubajskou společností JB Horses. Od té doby stojí ve Švýcarsku a chodí s Theo Muff mezinárodní parkury, a to velmi úspěšně. V roce 2010 dokonce vyhrál prestižní závody Bremen Classics. V roce 2010 byl na základě svých sportovních úspěchů uznán pro švýcarský chov, dále pak jej uznal mimo jiné i Oldenburský svaz, Hannoverský a Vestfálský svaz.


vše Acomet






Žádné komentáře:

Okomentovat