sobota 31. srpna 2013

CENTO

Cento
(Doebel´s Cento)

nar. 1.3.1989, šiml, Holštýn, 170cm





CentoCapitol ICapitano
Folia
Viola XICaletto II
Lady Legende


Za svou sportovní kariéru vydělal Cento miliony. Sportovní kariéry zanechal na vrcholu jako Olympijský zlatý medailista a evropský šampion. Pod svým dlouholetým jezdcem Otto Beckerem vydělal přes milion eur a vyznačoval se nejen svým vynikajícím původem, ale i svými mimořádnými výkony.



Jeho otec Capitol I. dodnes v holštýnsku platí za nejlepšího producenta sportovních koní a najedeme ho v mnoha pedigree úspěšných koní. Otec matky Caletto II. dal také mnoho sportovních koní, mimo jiné i Classic Touch (olympijské zlato v Barceloně). Jeho skvělá bába Legende, vyhrála Velkou cenu Říma, a to teprve v sedmi letech. Matka Viola IX dala ještě dva uznané plemeníky, Casado (po Coriano) a Zento (po Quasimodo Z). Pravá Casadova sestra dala známého plemeníka Nekton (Nimmerdor).


Centovo potomstvo je stejně úspěšné v chovu i sportu. Mnoho z nich sedlají špičkoví mezinárodní jezdci na úrovních 150cm. Do chovu dal více než 14 uznaných synů. Jeho potomci jsou vysoce ceněni a dosahují často vysokých částek na aukcích.
Jeho jedenáctiletá dcera Cella (Cento x Chin Chin) se stala letošní stříbrnou mistryní Evropy v Dánském Herningu pod britským jezdcem Benem Maherem.        

Žádné komentáře:

Okomentovat