středa 21. srpna 2013

12. hříběcí aukce oldenburského svazu

V neděli 24.srpna se koná ve Vechtě  12.hříběcí aukce oldenburského svazu. K prodeji bude vystaveno a nabídnuto 111 hříbátek zejména špičkových drezurních původů, ale i skokových.
Za zmínku stojí hřebeček Totillah po legendě Totilasovi. Uvidíme jaký bude o tohoto hřebečka zájem. Ze skokových nadějí mě nejvíce oslovili svým původem či pohybem tito mrňousové:
- Cassandra (Calido – Quidam de Revel – Quick Star),



- Diamant de Quidam (Diamant de Semilly-Quidam de Revel-Pilot),

 
- Numero Granno (Numero Uno-Argentinus-Grannus)



- Cadinos (Cador-Diarado-Lordanos)




- Fudschijama (Favorit ASK-Chekandino-Levantos I.)



- Cornut (Kornet Obolenski – Baloubet du Rouet-Acord II.)





- Die Leuchte (Don Diarado-Light On-Capitol)




- Dorfschwalbe (Don Index- Landor S-Contender) pozornost upřete na matku Ricena, která je matkou i svazového hřebce Clin d´Or




- Vanille (Valeron-Darco-Athlet Z)


Dále upozorňuji na hřebečka Cavendisch (Cascadello-Jaspis-Landruf), který je odchovancem české chovatelky paní Miluše Blahníkové z Kdyně z matky po hřebcích působících v českém chovu. Zářný příklad, že se i český chovatel může ukázat na mezinárodních akcích, má-li kvalitu, kterou může nabídnout. Držíme jim palce, ať si Cavendisch i paní majitelka přijdou na své. 
  


Tak co, vybrali by jste si? Já ano. Kobylky Die Leuchte a Vanille bych brala hned. Zvláště na Vanille jsem velmi zvědavá, když dle mého názoru s jedná o ten nejlepší původ, jaký jsem u letošních (nejen oldenburských) hříbat viděla. Je možná jen škoda, že se nejedná o hřebečka, protože pak by se o něj kupci určitě poprali. No uvidíme, za kolik a kam holka půjde.

a ještě shora zmiňovaný malý Totilásek

Žádné komentáře:

Okomentovat