sobota 5. října 2013

VALERON

VALERON

nar. 15.4.2007, BWP, ryzák


Ve svém původu spojuje Valeron dva mistry světa. Jeho otec Vigo D´Arsouilles je aktuálním mistrem světa z Kentacky pod jezdcem Phillipem Le Jeunem. Otec matky Cumano se zase stal mistrem světa v roce 2006 pod jezdcem Josem Lansingem v Aachen. Oba hřebci Vigo D´Arsouilles i Cumano byly kvůli své sportovní kariéře jen velmi málo nasazováni do chovu,  a proto je toto spojení dvojnásob ceněné.   



Valeron zaujme skrze svůj exteriér, skokovými možnostmi bez hranic a perfektní baskulí nad skokem. 70 denní test hřebců ve Schlieckau ukončil Valeron s nejvyššími známkami za skokové schopnosti a nadání, techniku a sílu odrazu.



V roce 2012 se narodil první ročník, který nadchnul chovatele. Dlouhonozí, krevnatí, s krásnými hlavičkami a elastickými chody, to jsou jeho malincí potomci, a Valeron
jim předává svůj otisk. Zvláště viditelné je výrazné zlepšení typu matek. Jedná se o hřebce, který se umí vůči matkám prosadit a zlepší tak i horší kvalitu matky.



Více takových mladých zajímavých hřebců. Je škoda, že čeští chovatelé nemají možnost se k takovému pedigree dostat, když jsou neustále přiváženi pouze hřebci s „C“ krví (Capitol Cassini I.,II., Caletto apod.) a to i přesto, že takových hřebců je již u nás dost a svět nám zase utíká vpřed mílovými kroky právě skrze takové hřebce jako je Valeron. Třeba ho za 15 let k nám někdo doveze jako vysloužilého plemeníka. J

Žádné komentáře:

Okomentovat