sobota 5. října 2013

První předvýběr do PK CS

V úterý 1.10.2013 se konal letošní první předvýběr dvouletých hřebců do PK CS. Letošní rok změnil Svaz Slovenského teplokrevníka systém výběru hřebců do plemenitby. Nebude se konat již dvoudenní výběr, ale jednodenní předvýběr, a samotný výběr. Bude se tedy konat nejdříve předvýběr hřebců a tito předvybraní hřebci teprve budou mít povinnost předložit RTG k posouzení (jejich majitelé samozřejmě). Předvybraní hřebečci, kteří úspěšně projdou i veterinárním posouzením RTG snímků, pak postupují na samotný výběr do PK CS. Předvýběry budou letos dva: a to 1.10.2013 v Mustangu a 18.10.2013 v Nesměni. Samotný výběr hřebců se koná 22.11.2013 jako již každoročně v Nesměni.

Na předvýběru v Mustangu bylo prezentováno 5 hřebečků ročníku 2011. Z těchto pěti adeptů byli vybráni 3 hřebečci. Bohužel nejsou nikde k dispozici fotografie vybraných hřebečků, a Svaz CS na svých stránkách o této akci mlčí, stejně tak i stáj Mustang, kde se první letošní předvýběr konal. Tento předvýběr svědčí o úzce navázané spolupráci stáje Mustang a Svazu CS (o které se mohli především neblaze přesvědčit chovatelé ČT).

Ale nyní již k samotným předvybraným hřebečkům, u kterých jen pro zajímavost představím fota otce a otce matek:

Contergen  (Contendro I. – Argentinus) maj. Mustang  
Contendro I.

Argentinus

Carri Color (Carrico – Couleur Rubin) maj. Mustang

Carrico

Couleur Rubin

Carino (Cornet Obolensky – Mise po Campione) maj. E.Duda
 

Cornet Obolensky


U tohoto hřebečka se krátce zastavím. Matka Mise totiž již dala chovného hřebce Cromwell, který v PK CS působil. Mise je dcerou úspěšné skokanky Manie, která do chovu dala např. i plemeníka Ibišek (I Love You). Ve stejném roce jako Mise se narodila (embryotransfer) i její pravá sestra Misie, která také úspěšně sportovala.

Cromwell

Žádné komentáře:

Okomentovat