neděle 20. října 2013

Hannoverský korung ročníku 2011 se blíží

Už se to blíží! Absolutní vrchol chovatelského roku – výběr hřebců do plemenitby, nebo-li körung. A ten hannoverský je tady coby dup, za neuvěřitelné čtyři dny. 24-tého a 25-tého října se uskuteční hannoverský výběr mladých hřebců ročníku 2011 a 26-tého pak proběhne aukce těchto mladých nadějí. Přes 100 hřebců bude čekat na rozhodnutí komise, a jejich výkony budou s napětím sledovat nejen chovatelé, ale i zemské hřebčince a drobní držitelé hřebců, kteří se pak o körované mladé hřebce budou zajímat, a snažit se je získat pro svoji stáj.

Více než polovina kör-aspirantů tvoří hřebci s drezurními vlohami, nadáním a původem. Nejvíce je zastoupena vysoce aktuální D-linie, přičemž například letošní mistr Evropy Desperados FRH je zastoupen 5 potomky. Jednoho potomka zde má také Totilas. Uvidíme bude-li se komisi líbit.       
 

Skoková skupina mladých hřebců je velmi rozmanitá a se světovým nádechem. Několik potomků zde má např. známý Coupe de Coer, ale i např. Valentino, nebo (český) Quaid FRH. Samozřejmě nemůže chybět se svojí flotilou Stakkato, ať již přímo prostřednictvím synů nebo jako otec matek. Právě na straně matek najdeme např. skvělou sportovkyni Farina (For Pleasure), která sama byla vynikající skokankou s mezinárodními úspěchy v sedle s Rene Tebbel. Tato klisna posílá do Verdenu své první hříbě po Valdez, a hřebeček je v majetku hřebčince Sprehe.
  

Jen pro zajímavost dodávám, že několik hřebců není ve Verdenu žádnými nováčky, když okusili verdenská světla coby hříbátka na verdenských aukcích. Jedná se např. o hřebce s katalogovými čísly 39, 49, 52, 53, 55 a 67.
Své zástupce zde má i českým chovatelům známý hřebčín Sprehe, a to č. 58 a 65 (již zmiňovaný hřebeček po Valdez)


A zde odkaz na aktuální kolekci hřebců, kteří jsou připraveni na Hannoverský körung.
Hannoverský korung ročník 2011

Žádné komentáře:

Okomentovat