úterý 24. září 2013

Výsledky Mistrovství světa mladých skokových koní Lanaken

A ještě jednou Lanaken. Tentokrát přináším celkové výsledky z Mistrovství světa mladých skokových koní.
V kategorii 5letých zvítězila klisna irského chovu Arraghberg Clover (Captain Clover – Bonnie Prince) v sedle s Gregem Broderick. Druhý skončil hnědý valach z plemenné knihy KWPN Castlefield Denver (Quasimodo Z – Ulft) a třetí skončila klisna s belgickým výžehem BWP, hnědka Invisible Star (Winningmood van de Arenberg – Skippy II.).  
V kategorii 6letých kraloval hřebec Barnike (Baldwin B – Animo) s jezdcem Bertramem Allen v sedle. Druhá byla klisna Calimera (Van Gogh – Perion) z plemenné knihy KWPN a také třetí skončil zástupce holandské plemenné knihy, hřebec Cidane (Heartbreaker – G.Ramiro Z).  
Nejlepším 7letým skokovým koněm světa se stal valach Sea Coast Atlantic (Schilling – Aramis de la Cense). Druhý skončil hnědý hřebec Bacardi VDL (Corland – Kannan), kterého sedlal známý jezdec Jos Lansing. A jako třetí se umístnila klisna GC Atlanta Z (Andiamo Z – Heartbreaker) v sedle s neméně známým jezdcem Rodrigem Pessoa. 

A jak si vedli naši zástupci. No ve světové konkurenci prostě neměli šanci. V kategorii 5letých Carison nasbíral v páteční 1.kvalifikaci nešťastných 22tr.b. (231místo) a tato dvojice měla již jasno, že se do nedělního finále nepodívá. Ve 2.kvalifikaci v sobotu zajel tento hřebec daleko lépe, a to za 5tr.b.(173 místo), avšak na skutečnosti, že do finále se mají šanci dostat jen ti s čistým kontem, to nic nezměnilo. Pro Carisona hovoří ten fakt, že na poslední chvíli se musel do sedla posadit Marek Hentšel, neboť jeho pravidelný jezdec M. Klus se zranil. Pokud jste však sledovali finále KMK ve Zduchovicích, pak již tam bylo vidět, že hřebec není ve formě a možná se podepsala sezonní únava, navíc hřebec plnil pravidelně na stanici Mustang svoje plemenné povinnosti. Klisna Tual Blue s Ondřejem Zvárou jen potvrdila skutečnost, že králové na domácí scéně se ve světle mezinárodní konkurence ztrácí. Když v páteční kvalifikaci skončil se 4tr.b. na 63 místě a v sobotu s 5tr.b. na 173 místě, bylo jasné, že ani tato klisna se do nedělního finále nedostala.
V kategorii 6letých v pátek neuvěřitelně zabojoval Marek Hentšel a Lepus, kteří skončili na neuvěřitelném 3 místě. Bohužel se zázrak nekonal a v sobotu si dvojice odnesla 8tr.b., což znamenalo až 186 místo, a zavřené dveře do finále. Letošní vítěz kategorie 6letých KMK Quimero – M skončil v první kvalifikaci s jedním trestným bodem za čas, a Ondřej Zvára si jistě nemohl přijít na jméno, neboť tento trestný bod znamenal až 111 místo. V sobotu se pak dvojici dařilo o trochu hůře, když obdrželi 5 tr.b. a skončili na 154 místě. Obě kvalifikace za 4tr. body zajela Lada Šobichová s Lord d´Or , a to stačilo v pátek na 126 místo a v sobotu na 150 místo.
V kategorii sedmiletých měla Česká republika jen jednoho zástupce, a tím byl Clifford Z s Vladimírem Treterou v sedle. Tato dvojice zajela v první kvalifikaci za 4tr body v dobrém čase a 88 místo ještě dávalo naději. Druhá kvalifikace však skončila špatně a dvojice s 22tr.body ukončila své působení v Lanakenu na 181 místě.    

Za povšimnutí dále stojí výsledky körungu pro plemennou knihu Zangersheide, které najdete pod odkazem dole. Jen pro ty zvědavé: klon slavného uhynuvšího hřebce Chellano Z, Chellano Alpha Z byl körován J
Gekeurde-Hengsten-2013.pdf

Žádné komentáře:

Okomentovat