pátek 13. září 2013

Uhynul hřebec Air Jordan Z

Přináším bohužel smutnou zprávu. Ve věku 17ti let skonal legendární sportovec a plemeník Air Jordan Z.

Air Jordan Z, nar. 1996, Old, čer. hn., 170cm
(Argentinus x Matador)
Air Jordan Z

Tento úžasný černý hnědák působil jako plemeník v belgickém Zangersheide pana Melchiora.. Sedlala jej také dcera Judy Ann Melchior, která se ním úspěšně prezentovala ve vysokém skákání. Svoji neuvěřitelnou pracovitost a schopnost však hřebec ukázal až se svým novým jezdcem Daniel Deusserem. Tento mladý jezdec se kvalifikoval do světového skokového finále v Las Vegas. Bohužel mu však krátce před Las Vegas uhynul kůň a jeho start byl tak ohrožen. Oslovil jej však pan Melchior, který mu nabídl, aby si vybral koně z jeho hřebčince. Volba padla na Air Jordana, a byla to volba velmi dobrá. Přestože měli jen pár týdnů, aby se spolu sehráli, vypadalo to, jako by pro sebe byli zrození. Na světovém finále v Las Vegas, kde se schází jen ta elita, obsadili neskutečné druhé místo, a rázem se z neznámého mladíka stal pojem, a z hřebce legenda.
Že se nejednalo o náhodu, pak tato dvojice potvrzovala po světových kolbištích při nejtěžších skákáních, kde vyhrávali nebo se vysoko placírovali. Do Zangersheide se však již nevrátil.
Hřebec byl pak prodán do stáje Jana Topse, který jej poté prodal za neuvěřitelných 1,5milionů euro kanadskému jezdci Johnu Pearceovi.

Bohužel by pro hřebce tento rok velmi smolný, když mu vyhřezla tříselná kýla, zranění se nehojilo. Hřebec musel být vždy neoperován, a při její několikáté reoperaci kůň uhynul.

Nemusíme však dlouho smutnit, protože moderní genová politika hřebčince Zangersheide dokáže téměř zázraky, a tak již hřebčinec má ve svém portfoliu geneticky identického klona, a tím je Air Jordan Alpha Z. Tento mladý hřebec prošel velmi úspěšně korungem, a v minulé sezoně již připouštěl.

Air Jordan Alpha Z

Žádné komentáře:

Okomentovat