neděle 1. září 2013

Světový šampionát mladých skokových koní LANAKEN

Světový šampionát mladých skokových koní se blíží. Ve dnech 18.-22.9.2013 se v belgickém Lanakenu utkají mladé sportovní naděje z celého světa. Soutěžit se bude bez ohledu na pohlaví a svazovou příslušnost, pouze podle věkového kriteria.

V kategorii 7letých bude startovat Vladimír Tretera s hřebcem Clifford Z, nar. 2006, Zang., hnědák, (Cassiano x Wienerwald). Tohoto hřebce známe i z našich kolbišť, když se např. v loňském roce úspěšně zúčastňoval soutěží KMK, kde se probojoval i do finále ve Zduchovicích.

V kategorii 6letých pak pojede do Belgie Jakub Štěrba s hřebcem Galandro, nar. 2007, ČT, ryzák, (Guidam Sohn x Lopez-17). Tohoto hřebce jsem vám již představila v samostatném článku. Je to velmi mladý a skokově nadaný hřebec, a já mu budu držet palce, aby se v celosvětovém srovnání neztratil.   
S dalším šestiletým bude startovat Ondřej Zvára, a to s hřebcem Quimero – M, nar. 2007, ČT, ryzák, (Guidam Sohn x Porter). I tento hřebce bude reprezentovat českého teplokrevníka a i jeho si můžeme pamatovat jako úspěšného účastníka soutěží KMK.
A jako poslední zástupce šestiletých pojede Marek Hentšel s hřebcem Lepus, nar. 2007, CS, tmavý hnědák, (Lordano x Carthago Z). Tohoto hřebce chovatelé znají především ze soutěží MŠMK, kdy v loňském roce obsadil druhé místo v kategorii pětiletých a letos si první místo ve své kategorii šestiletých nenechal vzít. Na světový šampionát do Lanakenu nominoval Lepuse Svaz slovenského teplokrevníka.

V kategorii 5letých nás bude reprezentovat opět Ondřej Zvára s klisnou Tual Blue, nar. 2008, WESTF, hnědka, (Chacco-Blue x Darco).
A jako poslední český zástupce pojede Marek Klus s hřebcem Carison, nar. 2008, Hann, tmavý hnědák, (Campbel Czech x Graf Czech). Carisona netřeba představovat, již působí jako mladý plemeník  na stanici v Lučině hřebčince Mustang. Úspěšně se zúčastňuje chovatelských soutěží KMK i MŠMK A v letošním roce má za sebou i šampionát mladých hanoverských koní.

Všem nominovaným účastníkům přeji, ať se jim starty vydaří a v mezinárodní konkurenci se neztratí.

Žádné komentáře:

Okomentovat