sobota 21. září 2013

Sires of the World

Jak jsem již uváděla, v těchto dnech prostě frčí „LANAKEN“. V rámci tohoto šampionátu mladých skokových koní se každoročně koná Grand Prix pro uznané plemeníky z celého světa „Sires of the World“. Na startu je 59 plemeníků ze všech možných plemenných knih. Podíváme se na zajímavé hřebce, kteří by mohli zasáhnout do výsledků, a jsou v majetku a nabídce známých chovatelů, a tedy i třeba dostupné pro nás. O výsledcích budu samozřejmě informovat, a o vítězném hřebci připravím pro chovatele článeček.

Teď pro zajímavost několik zajímavých hřebců. Z majetku nám známého belgického hřebčince Nijhof (Team Nijhof pravidelně představuje i své koně na českém předvýběru. Pravda ne vždy přivezou kvalitu). Nijhof má na Sires dva hřebce a to Eldorado van de Zeshoek, nar. 2004, BWP, hn., 173cm (Clinton – Toulon – Calypso III.) a šimlíka Zacharov TN, nar. 2004, KWPN, šiml, 169cm (Clinton – Lord Z – Nimmerdor).

Eldorado van de Zeshoek

Zacharov TN
Z německého hřebčince rodiny Klatte se jedná o holštýnského hřebce Collado, nar. 2004, Holšt., tm. hn., 168cm (Cassini I. – Landgraf I. – Cor de la Bryere) a vestfálského hřebce Cornet´s Prinz, nar 2005, westf., hn., 168cm (Cornet Obolensky – Almox Prints J – Polydor).

Collado

Cornet´s Prinz

Samotný chov Zangersheide reprezentuje hřebec, kterého známe velmi dobře z mezinárodní scény  Asca Z, nar. 2003, hošt., šiml, 170cm (Askari – Carthago Z – Caletto II.), v sedle s Ch. Ahlmannem.


Asca Z
Jednoho zástupce má také stáj Bockmann, a to oldenburského hřebce Check In, nar. 2003, old., hn., 166cm (Cordalmé Z – Lord Pezi – Ile de Bourbon).


Check In
Zajímavý je jistě i hřebec VDL Zapatero, nar. 2004, KWPN, tm.hn, 168cm (Chin Chin – Ircolando – Notaris) v sedle se světovou jezdkyní Jessicou Kurten. 

Zapatero


Žádné komentáře:

Okomentovat