sobota 14. září 2013

Novinky ze zahraničí

Jak jsem vás již informovala, bohužel uhynul skvělý hřebec z Zangersheide Air Jordan Z. A tento měsíc další hřebec z Zangersheide ukončí svoji kariéru, i když naštěstí jen sportovní, aby se mohl nadále více věnovat plemenitbě. Jedná se 16letého hřebce Levisto. 


Tento holštýn, šiml, 1,66cm (Leandro – Carolus I – Calypso II.  ) absolvoval 30 denní test ve třech letech. Ve čtyřech letech debutoval ve sportu a byl zakoupen pro švédského jezdce Rolf Goran Bengston. Později byl zakoupen  Leonem Melchiorem pro hřebčinec Zangersheide a jeho dcera Judy Ann Melchior s ním dosáhla mnoha vynikajících úspěchů. Celkem dvakrát zvítězil v Lanakenu jako nejlepší skokový plemeník světa. V současné době se již v těžkých skákáních umísťují jeho potomci.   

Ukrajinský miliardář a koňský fanoušek, také předseda ukrajinské jezdecké federace Alexander Onischenko má chuť nakupovat. Nabídl například mnoho peněz za top klisnu Bella Donna (Baldini II.- Calido I.- Calypso II.), holšt, nar. 2003. Tuto klisnu úspěšně jezdí Meredith Michaels-Beerbaum, a ukrajinský kupec za ní měl nabídnout více než 5milionů euro. Zda však klisna bude měnit majitele, je ještě tajemstvím. Markus Beerbaum na svém facebookovém profilu uvedl, že klisna stále ještě stojí u nich v Thedinghausen a konečné rozhodnutí ještě nepadlo, neboť se především musí vyjádřit majitelé klisny. Co je ovšem jisté, je fakt, že plemeník Light On (Lordanos – Landadel), Old., ryz., nar. 2002 se bude učit rusky. Doteď byl tento 11letý ryzák v majetku Reného Tebbela, který ho také mezinárodně prezentoval pod sedlem. Svůj úmysl prodat tohoto dobrého hřebce okomentoval René Tebbel tím, že se nyní chce především soustředit na trenérskou roli, a byla by škoda, aby tak kvalitní hřebec neukazoval svoje kvality pod sedlem. Kdo bude nadále tohoto plemeníka jezdit Onischenko ještě nezveřejnil.

Bella Donna

Light On

Po těžké kolice uhynul drezurní plemeník Don Romantic (Don Schufro – Romancier-Magno), dánský tepl., nar. 1999, tm.ryz.. Světový drezurní chov tak ztrácí významného zástupce linie Donnerhall. Tento plemeník na sebe znovu a znovu upozorňoval především výborně jezditelným potomstvem. Mnoho jeho dětí bylo vidět na předních příčkách drezurních šampionátů, ale bylo i žádáno na hříběcích aukcích. V Německu dal tento plemeník 9 korovaných synů. V Dánsku se stal „hřebcem roku“.     


Don Romantic

A další stájový přesun, tentokrát z Německa do Německa. Spolkového skokového šampiona 5letých Sandokan (Stakkato – Landor S) viz příspěvek níže o Warendorfském finále, zakoupil Paul Schockomoehle pro svoji hřebčí kolekci plemeníků. Sám Schockemoehle uvedl, že se mu hřebec již delší dobu líbil, a když shlédl první kolo šampionátu, hřebce bez váhání zakoupil.

Sandokan
  
 



Žádné komentáře:

Okomentovat