čtvrtek 22. srpna 2013

1558 GALANDRO


1558 Galandro ZH
nar. 1.6.2007, ČT, ryzák, 168 cm
Guidam Sohn
Guidam
Quidam de Revel
Fougere
Fanakta
Zeus
Nakta
Palomina Princes
Lopez - 17
Lopez
Angeligue
Perleť
Przedswit XVI - 12
Perla


Galandro je hřebec českého teplokrevníka, který je neprávem tak  trochu opomíjený. Český syn slavného otce Guidam Sohn a české matky po hannoverském otci Lopez – 17, bába je po českém Przedswit XVI-12.  
Netřeba zde chovatelům představovat Guidam Sohna, který působil jako mladíček v českém chovu, svými skokovými schopnostmi zde způsobil lehké furore a byl rozhodně o třídu lepší než všechny koně jeho ročníku. Bohužel slibně rozjetou mezinárodní karieru mu zhatily zdravotní problémy. Ale všechno špatné je pro něco dobré, a tak jsme zase mohli Guidam Sohna uvítat v našem chovu jako plemeníka, tentokráte pod patronací pana Ing. Millera a svazu slovenského teplokrevníka CS. Guidam Sohn je hřebec většího rámce, a je to zkrátka kus koně, ale myšlenka, že by se uplatnil na jemnější klisny s velkým podílem plnokrevné či arabské krve se nesetkala s uplatněním. Hřebec míry menších matek nezvedá. Velmi dobří potomci jsou po prochovaných matkách, spíše hannoverského typu. O tom svědčí i samotný Galandro.
otec Guidam za svého působení v Písku

Hřebec 21/718 Galandro se narodil 1.6.2007 u pana Radomíra Fischera (www.stajfischer.cz) z jeho vlastní odchované matky Palomina Princes po hanoverském Lopez – 17.


malušenký Galandřík


matka Palomina Princes

Hřebečka odkoupil Zemský hřebčinec Písek s.p. a jako dvouletý se zúčastnil předvýběru hřebců v Hradišťku u Sadské, kde obsadil vynikající třetí místo. Komise jej ohodnotila následovně  „Střední rámec, výše nasazený silnější krk, elastický pohyb, velmi dobrý klus, plošší skok, respektuje překážku.“



Poté nastoupil do 100denního testu v Písku a s celkovým výsledkem 8,04b. nad svými vrstevníky vyhrál. S minulým jezdcem Ing. Tomášem Navrátilem úspěšně startoval v soutěžích KMK. V současné době je sedlán Ing. Štěrbou a v KMK velmi úspěšně pokračují, když např. v kvalifikačním kole v Brně na Panské Líše obsadil první místo ve své kategorii 6letých hřebců.  1558 GALANDRO ZH je rámcový, vysoký a mohutný, přitom ušlechtilý ryzák s požadovanou kostnatostí, s kvalitní mechanikou pohybu ve všech chodech.  
Finále KMK 2012 s Ing. Navrátilem
Dle mého názoru je to hřebec, který disponuje vším, co je třeba pro vysoké skákání a věřím, že jej uvidíme brzy v těch nejtěžších parkurech. Domnívám se, že by čeští chovatelé měli vzít tohoto mladíka na milost, a trochu se na něj zaměřit. Vzhledem k tomu, že má v zadních generacích českou skokovou krev Przedswit X, může dobře navazovat na typické české kobyly s větším podílem krev Przedswit, Lopez, Amon, Dietward, a další.

Žádné komentáře:

Okomentovat